Таксиметровите шофьори в София започват безсрочен протест. Причината е липсата на

...
Таксиметровите шофьори в София започват безсрочен протест. Причината е липсата на
Коментари Харесай

Таксиметровите шофьори започват безсрочен протест в София

Таксиметровите водачи в София стартират неопределен митинг.  Причината е неналичието на отговор от страна на кмета Васил Терзиев както за среща, по този начин и за връщането на отстранените закрити стоянки на бул. „ Патриарх Евтимий “, оповестява „ Нова телевизия “.

Протестът стартира на 14 май и беше проведен от Националният таксиметров профсъюз.  От през днешния ден обаче митингът става неопределен и ще обхване всички 131-а таксиметрови стоянки на територията на столицата.

Премахнати са 22 таксиметрови стоянки от зони „ център “ и „ първа “ в столицата , без да е извършен спор, съобщи Българска национална телевизия. Исканията на таксиметровите водачи са за повече стоянки и за  основаване на връзка сред сектора и Центъра за градска подвижност  относно репатрирането на коли, паркирани върху местата, избрани за таксита.

Припомняме, че стоянките  бяха отстранени поради новата организация в центъра на София,  която провокира недоволството на живущите в региона тъй като бяха отстранени паркоместа. Към тях се причислиха и таксиметровите водачи.

На 15 май обаче Сдружението с нестопанска цел „ Съюз такси “ съобщи, че не поддържа митингите на таксиметровия отрасъл в София и показаха недоумение за аргументите.

В същата обява Терзиев съобщи, че за него са неоснователни митинги, извършени на 14 май, откакто предходната седмица е извършена среща със заместник-кмета по превоз и с представители на протестиращите, на която е обяснено, че измененията в центъра не отстраняват стоянки, както и че са поискани техни оферти, които да бъдат прегледани в допълнение.

https://news.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР